E-mailMapPhone Phone

Nyheter

Registrera dig till vårt nyhetsbrev

Vill du få våra nyheter direkt till dig via e-post? Fyll då i dina uppgifter och bekräfta genom det e-postmeddelande som du strax efter får skickat till dig.

Virus minskar, men ransomware ökar lavinartat

2017-02-09

En färsk rapport från Sonicwall visar att antalet datorvirus minskade med 6,25 procent under 2016 jämfört med året innan. Det rapporterar Computer Sweden.  
Minskningen ser förvisso ut som ett intressant trendbrott, men minskningen innebär dessvärre att det är en annan typ av cyberhot som tagit över, nämligen gisslan-mjukvara, eller ransomware om man så hellre vill. Antalet fall där ransomware använts steg nämligen våldsamt från knappt 4 miljoner under 2015 till hisnande 638 miljoner under 2016.

Läs mer: http://omni.se/virus-minskar-men-ransomware-okar-lavinartat/a/6Gx4e

Ransom-ware

Allvarligt säkerhetshål i Symantecs Antivirus

2016-05-17

Den som använder antivirusmjukvara under varumärkena Symantec och Norton bör genast göra en uppdatering. Detta då säkerhetsexperter funnit ett allvarligt säkerhetshål i mjukvaran som gör systemet sårbart för så kallade bufferattacker, skriver IDG.
Antivirusmjukvaran filtrerar alla inkommande filer, vilket gör att det räcker med att ta emot ett mejl för att datorn ska krascha. Felet ska gälla alla plattformar, men Windows är särskilt känsligt.

Läs mer: http://omni.se/allvarligt-sakerhetshal-i-symantecs-antivirus/a/5V97b

Svegard Data lanserar en ny hemsida

2015-11-05

En ny hemsida har tagits fram för att ge ett modernare utseende och ge en mer lättöverskådlig information om vilka vi är och vad vi kan erbjuda.